Fyldte chokolader med julekrydderier

Fyldte chokolader med julekrydderier forklædt som snemænd

Cutness alert!! Fyldte chokolader som ligner små snemænd.

I den søde juletid bliver der ikke sparet på krydderierne i diverse julebag og vi er vilde med det.. Honningkager, brunkager, pebernødder osv. vi forbinder det med hygge og skønne traditioner.

Da jeg så i år til jul (julen 2018) stod og rørte den ene småkagedej efter den anden og rummet blev fyldt med juledufte af ingefær, kanel, nellike m.v. … fik jeg ideen til at lave fyldte chokolader med julekrydderier.

Udseende blev jo nærmest foræret her… Vi drømmer jo altid om en hvid jule, hvor der kan laves små snemænd i haven. Så naturligvis skal disse fyldte chokolader med smag af honningkagehjerte ha’ udseende som en snemænd.

(Reklame – dette blogindlæg indeholder reklame for Callebaut chokolade)

fyldte chokolader forklædt som snemand - fyldt med smagen af julekrydderier

Mængde: 2 forme (i alt 42 stk. fyldte chokolader)

Ingredienser:

  • 120 g mælkechokolade fx. Callebaut 823
  • 75 g piskefløde 38%
  • 10 g glukosesirup
  • 2 tsk julekrydderier fx. honningkage krydderiblanding eller Mill & Mortar’s Cake factor.. som jeg har anvendt.
  • 500 g Mørk chokolade fx. Callebaut 2815 på 57,7% eller alternativt Callebaut 811
  • 50 g hvid chokolade fx. Callebaut W2 (skal bruges til halstørklæde)

Fyld: Chokoladeganache med julekrydderier

  1. Varm fløden og glukosesirup op til kogepunktet, det må ikke komme helt i kog.
  2. Hæld den varme fløde over den hakket chokolade/chokolade knapper.
  3. Rør rundt i skålen i midten, til al chokoladen er smeltet og ganachen har et glat og ensartet udseende.
  4. Tilsæt krydderierne og rør det ud i ganachen.
  5. Hæld ganachen op i en sprøjtepose og lad det køle af ved rumtemperatur.
  6. Støb i mellemtiden chokoladeskallerne af mørk chokolade.

Dekoration af formen:

Dette mønster laves først efter at chokoladerne er støbt.

Til dette mønster skal du bruge følgende:

Snemand - julen chokolade med smag af julekrydderier. fyldt chokolader som snemand
  • Først skal du støbe, fylde og lukke dine chokolader.
  • Varme flaskerne/bøtterne med farvet kakaosmør op så kakaosmørret bliver flydende. (bemærk: de må ikke varmes op over 40 grader) – der findes mange forskellige måder at varme flaskerne op på: 
    1. Sous vide – hvor vandtemperaturen sættes til max 40 grader (selv sætter jeg den på 39 grader, for at være på den sikre side)
    2. Microovnen – ved denne teknik skal bøtterne stå åben – giv dem 10 sek af gangen og ryst dem godt ind imellem. Hold hele tiden øje med temperaturen, så de ikke kommer over de 40 grader.
    3. Varmt vandbad – sænk de lukkede bøtter ned i skålen med den varme vand. Ryst jævnligt bøtterne og skift vandet ud jævnligt, så vandet ikke står og bliver for koldt.
    4. Ovnen – nogle ovne kan gå helt ned til 40 grader. Kan din ovn også det, kan bøtterne stilles ind i oven, så kakaosmørret lige så stille kan stå og smelte.
  • Start med at male hele chokoladen hvid med airbrush – de skal nok ha’ 2-3 gange farve før det er dækkende, lad farven tørre ind imellem. Jeg har valgt først at farve disse snemænd efter chokolader er støbt, fordi man på den måde får et mere ruflet og mat sne-look. Havde jeg malet formen hvid før jeg støbte skallerne, ville snemændende blive shiny blanke.
  • Smelt 50 g hvid chokolade, gør det evt. i microovnen, og så kun smelte op til 29-30 grader. Så bevares tempereringen i chokoladen. Kommer chokoladen over 30 grader, er du nød til at temperere den på vanlig vis. Når chokoladen er smeltet tidsættes lidt rød kakaosmør. Hæld den nu røde chokolade i et cornet, eller lille sprøjtepose og tegn halstørklæde på de små snemænd. pas på at hullet ikke bliver klippet for stort.
  • Når det røde halstørklæde har sat sig, er det tid til at male øjne, knapper og næse. Brug spidsen af en tanstik til at dyppe i farverne og overfør dem til chokoladen. Du kan også bruge en ultra tynd pensel, men jeg syntes det flotteste resultat kommer ved at bruge spidsen på en tandstik.
(Visited 2.118 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.