
Efteråret er her.. og det er lig med græskar og græskarpure.
Græskarpure kan bruges både i det søde og det salte køkken. Ja, jeg bruger det jo nok mest i det søde..
Dog skal jeg i dag både bage en græskarkage (forberedelser til en Halloweenkage) og lave Ravioli med ricotta, græskar og smørstegt salvie. Så jeg har lige nu både en Hokkaido og en Butternut i ovnen.

Mængde: det kan variere afhængig af størrelse på græskar. jeg fik 300 g ud af den Hokkaido på billedet og 575 g ud af den butternut jeg bagte samtidig.
1 stk. Hokkaido eller Butternut græskar
- Tænd oven på 175 grader over/under varme.
- Skær græskaret midt over og fjerne kerner og indmad og læg dem med skindsiden opad på en bageplade. Laver du en butternut, så del den i kvarte, da den ellers kræver lidt mere oventid.
- Bag dem midt i oven i ca. 40 minutter. Man kan mærke om de er gennembagt, ved at prikke i kødet med en kniv. Kniven vil ligesom forsvinde ned i kødet, når det er færdigbagt.
- Lad græskarrene afkøle på bagepladen.
- Skrab kødet ud af skrallen med en spiseske
- Blend, hak eller mos græskarkødet, så det bliver til en fin græskarpure. Jeg blender direkte ned i glasset.
- Kom græskarpureen i et rengjort glas med tætsluttende låg.

******
Sludder for en sladder..
Da jeg var ude og lave mit første open water dyk i går, er min krop i dag helt og aldeles rædbrækket. Så jeg vågnede allerede kl. 7 i morges pga uro og smerter i ALLE kroppens musker. BUMMER for jeg elsker ellers at sove længe i weekenden 🙂
Jeg kunne dog se at det ville blive en smuk søndag morgen, og da min fysioterateut siger at mange smerter i ryg, lænd og hofter kan afhjælpes med bevægelse, bevægelse og atter bevægelse. Ja så besluttede jeg mig for en morgengåtur, i håb om at jeg kunne slippe nogle af smerterne.
Det kunne jeg også ligesom i nuet, men nok mest fordi det var eventyrligt smukt på bakketoppen over morgentågen. Godt jeg ikke rigtig skal noget i dag, foruden at tulle rundt i køkkenet og sidde her foran min pc. 🙂
Her er lige lidt billeder fra gåturen i Dollerup bakker.


