Græskarpure

Græskar til græskarpure

Efteråret er her.. og det er lig med græskar og græskarpure.

Græskarpure kan bruges både i det søde og det salte køkken. Ja, jeg bruger det jo nok mest i det søde..

Dog skal jeg i dag både bage en græskarkage (forberedelser til en Halloweenkage) og lave Ravioli med ricotta, græskar og smørstegt salvie. Så jeg har lige nu både en Hokkaido og en Butternut i ovnen.

Græskarpure

Mængde: det kan variere afhængig af størrelse på græskar. jeg fik 300 g ud af den Hokkaido på billedet og 575 g ud af den butternut jeg bagte samtidig.

1 stk. Hokkaido eller Butternut græskar

  1. Tænd oven på 175 grader over/under varme.
  2. Skær græskaret midt over og fjerne kerner og indmad og læg dem med skindsiden opad på en bageplade. Laver du en butternut, så del den i kvarte, da den ellers kræver lidt mere oventid.
  3. Bag dem midt i oven i ca. 40 minutter. Man kan mærke om de er gennembagt, ved at prikke i kødet med en kniv. Kniven vil ligesom forsvinde ned i kødet, når det er færdigbagt.
  4. Lad græskarrene afkøle på bagepladen.
  5. Skrab kødet ud af skrallen med en spiseske
  6. Blend, hak eller mos græskarkødet, så det bliver til en fin græskarpure. Jeg blender direkte ned i glasset.
  7. Kom græskarpureen i et rengjort glas med tætsluttende låg.
Græskarpure - ca. 300 g pr. Hokkaido græskar.
300 g fik jeg ud af mit lille Hokkaido græskar

******

Sludder for en sladder..

Da jeg var ude og lave mit første open water dyk i går, er min krop i dag helt og aldeles rædbrækket. Så jeg vågnede allerede kl. 7 i morges pga uro og smerter i ALLE kroppens musker. BUMMER for jeg elsker ellers at sove længe i weekenden 🙂

Jeg kunne dog se at det ville blive en smuk søndag morgen, og da min fysioterateut siger at mange smerter i ryg, lænd og hofter kan afhjælpes med bevægelse, bevægelse og atter bevægelse. Ja så besluttede jeg mig for en morgengåtur, i håb om at jeg kunne slippe nogle af smerterne.

Det kunne jeg også ligesom i nuet, men nok mest fordi det var eventyrligt smukt på bakketoppen over morgentågen. Godt jeg ikke rigtig skal noget i dag, foruden at tulle rundt i køkkenet og sidde her foran min pc. 🙂

Her er lige lidt billeder fra gåturen i Dollerup bakker.

Dollerup bakker en tåget september morgen. udsigt over landskabet dækket i tåge.
Dollerup bakker en søndag morgen i september
Smuk søndag morgen i september - det er ikke til at forstå at Hald sø gemmer sig under tågen.
Jamen så smukt!
Så bliver en søndag morgen næsten ikke smukkere. Tåget morgen i september
Tænk sig at Hald sø er dernede, under al den morgentåge.
(Visited 98 times, 1 visits today)
 

Lav en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.