
Lette og luftige grønne burgerboller.
De her burgerboller er lige så luftige og lette som mine almindelig burgerboller, forskellen er primært at de er grønne 🙂
(reklame – denne opskrift indeholder links til Økomølleriet/Kragegaarden, da jeg i opskriften anvender deres stenformalet økologisk mel)
Her i huset, men to teenager, er vi glade for hjemmelavet burger og de bedste burgerboller er uden tvivl de hjemmebagte. Ja faktisk har jeg ikke købt færdigbagte bugerboller i flere år. Den opskrift jeg normalt benytter er denne HER.
Men nu har jeg så fået lyst til at få lidt mere grønt ind i vores kost, som i forvejen indeholder en del grønsager. Så hvorfor ikke prøve at få grønsager ind i mit bagværk? Mit første bud på bagværk med grønsager, er disse grønne burgerboller, som indeholder både spinat og squash.

Mængde: 24 grønne bugerboller
Ingredienser:
- 1 stk Squash (300-330 g)
- 200 g vand
- 2 æg (ca. 100 g)
- 150 g frisk spinat
- 25 g frisk gær
- 1.000 g økologisk stenformalet hvedemel (bruger du alm. hvedemel, skal du måske benytte 50-100 g mere, da stålvalset mel typisk ikke suger så meget væske som stenformalet mel)
- 40 g rørsukker
- 10 g salt
- 90 g smør (blødt, men ikke smeltet)
Pynt: sammenpisket æg og sort sesam
Fremgangsmåde:
- Skær squashen i mindre stykker og kom den i en foodprocesser eller blender sammen med vandet. Blend til en grøn tynd “grød”.
- Tilsæt æggene og spinatbladene og blend igen til en grøn ensartet “grød”.
- Hæld det hele over i en røreskål og tilsæt gæret og opløs det.
- Kom mel, sukker og salt op i rørskålen.
- Brug dejkrogen og rør til dejen slipper skålens sider.
- Bland smørret i dejen og rør igen til dejen er glat og ensartet og slipper skålen. Vil du være sikker på at din dej er tip-top, så mål temperaturen i dejen, den skal ligge på 26/27 grader. Jeg bruger selv et billigt infrarødt termomenter købt i et byggemarked.
- Dæk skålen til med et stykke plast og lad dejen hæve 1 time i skålen.
- Del dejen i 24 lige store stykker og form dem til burgerboller.
- Pensel oversiden af bollerne med sammenpisket æg og vend bollerne ned i de sorte sesamfrø.
- Tryk bollerne flade når du sætter dem på bagpladen – de skal være ca. 1 cm høje
- Dæk burgerbollerne med et stykke plastik og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time.
- Bages i ca. 12 min. ved 210 graders over/under varme.
- Lad dem køle af på en bagerist.
******
Server de grønne bugerboller til en traditional hjemmelavet burger eller prøve nedenstående frikadelle burger.
Her er huset bruger vi også de grønne bugerboller til ungernes madpakker og jeg kan også finde på at spise en til morgenmad med fx avokado, røget laks og blødkogt æg.
