
Det er ganske let at lave marcipan.
Men man skal udelukkende lave det for smagens skyld, for der er ingen økonomisk gevinst ved at lave sin egen marcipan.
Da jeg laver en del fyldte chokolader vil jeg gerne kræse om fyldet, så for mig er det et oplagt valg at lave min egen marcipan. Det smager af så meget mere. Smagen af mandler træder tydeligt frem og samtidig med at det ikke bliver for sukkersødt.
Mængde: ca. 350 g marcipan
Ingredienser:
- 200 g mandler
- 30 g flormelis
- 100 g rørsukker
- 20 g glukosesirup
- 100 g vand

Fremgangsmåde:
- Smut mandlerne – hæld kogende vand over mandlerne og lad dem stå 5 minutter, herefter er det let af smutte skallen af mandlerne.
- Tør først mandlerne i et rent viskestykke/klæde og bag dem herefter 5 minutter i en 100 graders forvarmet ovn.
- Blend mandlerne fint sammen med flormelis. Det skal måske blendes over et par gange for at få det fint nok.. dvs. si første omgang og gi’ det som ikke kan gå gennem sien, en tur mere i blenderen/mini hakkeren.
- Hæld mandelmelet over i en rørskål med K-spade.
- Kom rørsukker, glukosesirup og vand i en tykbundet gryde og kog det op til 110 grader. Det tager ca. 5 minutter. Sluk for varmen.
- Lad sukkerlagen køle ned til ca. 75 grader. Det tager ca. 10 minutter.
- Når sukkerlagen har den rette temperatur, hældes det ned til mandlemelet i en tynd stråle, mens maskinen rører det sammen til en ensartet marcipanmasse.
- Pak den friske marcipan ind i et stykke husholdningsfilm og læg det på køl til næste dag.
- Macipanen er nu klar til brug. Brug det evt. til luksus fyldte chokolader.

Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 1.977 times, 1 visits today)