[cycloneslider id=”gingerbred-031215″]
Gingerbread småkager hører min jul til, findes de også på dit julebord?
Den hyggelige juletid er lig med masser af lækkerier, inkl. gingerbread småkager. I løbet af november/december bliver der bagt mange portioner her i huset. Der skal jo være til klippeklisterdage i skolen, til kontoret, til kagehuse mv..
Antal: afhænger meget af størrelse på udstikker – 30-60 stk.
- 200-220 g. hvedemel
- 1 tsk. natron
- 50 g. brunfarin
- 100 g. smør (stue temp.)
- 150 g. lys sirup
- 2 tsk. ingefærpulver
Pynt: glasur, fondant, chokoladeknapper, rosiner etc.
- Rør smør, sirup og farin sammen til en ensartet masse
- Rør/ælt nu mel, natron og ingefær i massen til du har en ensartet dej
- Sæt dejen på køl i min. 30 min. (gør den lettere at rulle ud)
- Tænd oven på 190 grader
- Rul dejen ud på et melet bord – ½ cm tykkelse og udstik dine gingerbred i de ønskede faconer (mine udstikker er fra Wilton)
- Bag dine gingerbread i ca. 10 min. hold øje med oven
- Køl småkagerne af på et rist
- Når småkagerne er kolde, kan du pynte dem som du har lyst til.
Jeg har pyntet disse gingerbread med hjemmelavet fondant med et par dråber appelsin aroma, glasur og små kugler
Hjemmelavet fondant (den lette):
- 110 g skumfiduser
- 25 g. vand
- 1 spsk smagsløs olie (fx vindruekerne olie)
- 300-400 g. flormelis (mængden kan variere afhængig af mærket på skumfiduserne – fx bruger jeg de 400 g hvis jeg bruger Haribo, men bruger jeg Rocky mountain skumfiduser skal jeg kun bruge ca. 300 gram)
- Kom skumfiduserne, vand og olie i en skål over vandbad og rør rundt i det til skumfiduserne er helt opløste og massen er ensartet. Tag skålen af varmen
- Mens skumfidus-masse er varm, piskes 2/3 af flormelis i massen ved lav hastighed og med dejkroge
- Hæld en god sjat flormelis ud på bordet og vend den klistret skumfidusmasse ud oven i
- Ælt flormelis ind i massen til fondantmassen ikke klister sig fast på bordet og hænderne
- Farv massen i ønskede farver – jeg syntes det kan være lidt svært at få farven ens i den hjemmelavet fondant, men vær tålmodig, det kommer..
- Stil evt. på køl til dagen efter, selv bruger jeg det med samme
Bruger du ikke alt fondanten, kan det holde sig i køleskabet i et par uger.
Bliver din fondant for tør eller hård kan du give den 20-30 sek. i microovnen og evt. ælt en ekstra spsk olie ind i massen
******
Kagehuset lavede jeg en fredag aften sammen med min datter, niece og svigerdatter – total hyggelig aften.
Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 3.546 times, 1 visits today)