Jordbærmarmelade med hyldeblomster

jordbærmarmelade med hyldeblomster

Hjemmelavet jordbærmarmelade med hyldeblomster

Blogindlæg inkl. lidt billeder fra vores kærestetur til Langeland.

Vi har lige været på kærestetur på smukke Langeland. Der hvor vi boede var morgenmaden meget standard.. bl.a. morgenbrød fra en bake off bager og marmelader der langt fra er hjemmelavet. Det var et skønt ophold, det må ikke misforståes. Vi hyggede os vildt meget både på stedet og på øen. Du kan se lidt billeder fra vores tur rundt på Langeland nederst i indlægget.

Det er ikke første gang vi har fået semi kedelig morgenmad på vores ophold. Jeg undrer mig over at mange hoteller vælger at gøre så lidt ud af gæsternes sidste måltid inden de rejser hjem. Hvorfor bruger kokken ikke bare lige 5-10 min. på at lave de mest velsmagende marmelader? Bager noget godt brød, det kan jo let gøres dagen før. For er det sidste måltid bare standard, ja så er det den oplevelse man kan risikere at tage med hjem om hele opholdet.

Jeg ved godt at jeg på nogle områder kan være lidt svær at stille tilfreds, fx hvad angår marmelade og brød 🙂

Nå men når jeg så ikke kan få hjemmelavet marmelade, når jeg er på tur. Så er det godt jeg let selv kan lave det, så jeg kan få det i hverdagene. I sidste uge hvor jeg lavede et glas skovbær-marmelade, blev jeg anbefalet at bruge nogle af havens øvrige almindelig jordbær til en marmelade med hyldeblomster. Jeg har valgt en lidt anden fremgangsmåde end jeg blev anbefaldet. Det kom der 4 glas velsmagende hjemmelavet jordbærmarmelade ud af.

jordbærsyltetøj med hyldeblomster

Mængde: ca. 4 glas

 • 850 g jordbær
 • 350-400 g syltesukker (afhænger af hvor søde jordbærrene er)
 • 1 dl hyldeblomstersaft (koncentreret)
 • 1½ dl hyldeblomster uden stilk
 • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde:

 • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret
 • Kom jordbær, sukker, vaniljekorn og stang op i en tykbundet gryde og rør rundt, så bærrene er godt blandet med sukker. Lad det står og trække i 20-30 min.
 • Tilsæt hyldeblomstesaft og kog marmeladen ved svag/middel varme. Jeg er vild med hele bær i min marmelade, så jeg undgår at røre for meget i det.
 • Når jordbærmarmeladen er færdig tages den af blusset, fjerner vaniljestangen og vender blomsterne i.
 • Klargør glassene – glassene skylles i en spsk rom el. andet alkohol el. atamon – selv bruger jeg rom
 • Fordel den lune jordbærmarmeladen i glassene og luk glassene med det samme.

Lidt billeder fra vores kærestetur på Langeland – juni 2018:

Langeland - vilde heste ved Gulstav - sydlige del af Langeland
Langeland – vilde heste ved Gulstav – Exmoor – sydlige del af Langeland
Langeland - vilde heste - føl af racen Exmoor
Langeland – vilde heste – føl af racen Exmoor
Langeland - sydspidsen af øen - Gulstav
Langeland – sydspidsen af øen – Gulstav
Langeland - Bagenkop havn
Langeland – Bagenkop havn inkl. min mands drømme sejlbåd (den i forgrunden)
Langeland - Tranekær slot
Langeland – Tranekær slot
Langeland - Tranekær slotsmølle
Langeland – Tranekær slotsmølle – og der skulle jo en pose mel med hjem!
Langeland - Hulbjerg Jættestuen
Langeland – Hulbjerg Jættestuen – det er muligt at kravle ind i denne restaureret jættestue
Langeland - Ristinge havn
Langeland – Ristinge havn – micro lille havn med lidt fiskeri
Langeland - Langelandsbroen
Langeland – Langelandsbroen
(Visited 293 times, 1 visits today)
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.