[cycloneslider id=”jordbaertaerte-med-pistacie”]
Tærteform: 20 cm i diameter eller firkantet 21 x 21 cm
Mørdej:
- 125 g hvedemel
- 25 g mandelmel
- 50 g flormelis
- 100 g smør (koldt)
- 1 æggeblomme
- Bland mel, mandelmel og flormelis sammen og hak det kolde smør i
- Smuldre dejen med fingrede til der ikke længer er store klumper af smør
- Tilsæt æggeblommen og ælt dejen til den er ensartet og glat
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg mørdejen i køleskabet i minimum 30 min.
- Rul dejen ud og beklæd en tærteform med løs bund
- Stil tærtebunden på køl en ½ times tid, imens kan pistaciemassen laves
Pistaciemasse:
- 170 g rørsukker
- 100 g blødt smør
- 110 g mandelmel
- 50 g pistaciekerner (usalatede)
- 2 æg
- 10 g hvedemel
- Tænd oven på 190 grader
- Rør smør og sukker til en ensartet masse
- Rør herefter æggene og mandelmelet i skiftevis
- Blend pistaciekernerne til mel i en blender
- Rør til sidst ved lavhastighed pistaciemelet og hvedemelet i massen, rør til massen er ensartet
- Fordel pistaciemassen ovenpå mørdejen
- Bag tærten midt i oven i ca. 45 minutter – tærten tager hurtig farve, så jeg kommer stanniol over de sidste 15 minutter
- Lad tærten afkøle
Toppings:
- 75 g chokolade (smeltet)
- en bakke jordbær
- ribsgelé
- grofthakket pistacie
- Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen og fordel chokoladen ovenpå den afkølet tærte
- Rens jordbærrene, undgå for meget vand.. skær dem evt. i halve
- Fordel jordbærren ovenpå chokoladen efter den er størknet
- Opvarm lidt ribsgelé og pensel jordbærrene, så de bliver flotte blanke
- Hak til sidst lidt pistaciekerner groft og drys over jordbærrene
Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 1.040 times, 1 visits today)