Kærnemælksfranskbrød

kærnemælksfranskbrød med hvid hvede

Lækre og luftige Kærnemælksfranskbrød, som holder sig frisk i flere dage!

Jeg kan ikke altid komme overens med hvidt brød, og det her er heller ikke en undtagelse..

Jeg har nemlig sneget noget HvidHvede mel fra Finax ind i opskriften. Jeg syntes navnet Hvidhvede snyder lidt. Det lyder ikke som en meltype der er rig på kostfiber, men ikke destomindre så er alle skaldele bevaret i melet, dog uden det kan ses.

Kærnemælksfranskbrød

3 kærnemælksfranskbrød á 670 gram

  • 600 g vand
  • 120 g kærnemælk
  • 80 g olie
  • 50 g frisk gær
  • 40 g rørsukker
  • 20 g salt
  • 50 g kartoffelmos pulver
  • 750 g hvedemel 10% protein
  • 300 g Hvid Hvede Fuldkornsmel
    1. Bland først de våde ingredienser og gæret i en røreskål. Når gærret er opløst, tilsættes de øvrige ingredienser
    2. Ælt først dejen ved lav hastighed i 5 min.. Herefter ved middel til høj hastighed, afhænging af røresmaskine. Dejen skal æltes til den har en temperatur på 27/28 grader, eller til dejen slipper skålens sider og får en blank overflade.
    3. Stram dejen op og lad den hvile på bordet under et stykke plastik i 30 min
    4. Del dej i 3 på ca. 670 gram og stram dem op og lad dem hvile på bordet under et stykke plastik endnu 30 min
    5. Form brødene og læg dem i en smurt bradepande på ca. 23×33 cm
    6. Lad brødene hæve ca 1 time under et stykke plastik, efter en time skal de gerne ha’ hævet til dobbelt størrelse
    7. Drys med hvedemel og snit brødene
    8. Tænd oven på 190 grader almindelig over/under varme, og placer en bradepande i bunden af ovnen
    9. Når ovnen er varm sættes brødene ind på midterste rille, samtidig med at du smider en ½ dl vand ind i bunden af ovnen, og hurtigt lukker ovnlågen.
    10. Bag brødene i ca. 40 minutter, eller til brødene har en kernetemperatur på 96 grader. Luk dampen ud efter ca. 25 min.
    11. Lad brøddene køle af på en rist, og skær først i brødet når det er koldt

kærnemælksfranskbrød

kaernemaelskfranskbroed-4

(Visited 5.122 times, 1 visits today)

6 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.