Lækre og luftige Kærnemælksfranskbrød, som holder sig frisk i flere dage!
Jeg kan ikke altid komme overens med hvidt brød, og det her er heller ikke en undtagelse..
Jeg har nemlig sneget noget HvidHvede mel fra Finax ind i opskriften. Jeg syntes navnet Hvidhvede snyder lidt. Det lyder ikke som en meltype der er rig på kostfiber, men ikke destomindre så er alle skaldele bevaret i melet, dog uden det kan ses.
3 kærnemælksfranskbrød á 670 gram
- 600 g vand
- 120 g kærnemælk
- 80 g olie
- 50 g frisk gær
- 40 g rørsukker
- 20 g salt
- 50 g kartoffelmos pulver
- 750 g hvedemel 10% protein
- 300 g Hvid Hvede Fuldkornsmel
-
- Bland først de våde ingredienser og gæret i en røreskål. Når gærret er opløst, tilsættes de øvrige ingredienser
- Ælt først dejen ved lav hastighed i 5 min.. Herefter ved middel til høj hastighed, afhænging af røresmaskine. Dejen skal æltes til den har en temperatur på 27/28 grader, eller til dejen slipper skålens sider og får en blank overflade.
- Stram dejen op og lad den hvile på bordet under et stykke plastik i 30 min
- Del dej i 3 på ca. 670 gram og stram dem op og lad dem hvile på bordet under et stykke plastik endnu 30 min
- Form brødene og læg dem i en smurt bradepande på ca. 23×33 cm
- Lad brødene hæve ca 1 time under et stykke plastik, efter en time skal de gerne ha’ hævet til dobbelt størrelse
- Drys med hvedemel og snit brødene
- Tænd oven på 190 grader almindelig over/under varme, og placer en bradepande i bunden af ovnen
- Når ovnen er varm sættes brødene ind på midterste rille, samtidig med at du smider en ½ dl vand ind i bunden af ovnen, og hurtigt lukker ovnlågen.
- Bag brødene i ca. 40 minutter, eller til brødene har en kernetemperatur på 96 grader. Luk dampen ud efter ca. 25 min.
- Lad brøddene køle af på en rist, og skær først i brødet når det er koldt
Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 5.122 times, 1 visits today)
6 Comments