Kanelsnurre med surdej

Kanelsnurre med surdej - opskrift -tantestrejf.dk

Lækre smagfulde kanelsnurre med surdej.

Lad dem hæve natten over i køleksabet og bag dem om morgen. Så er der super lækkert nybagt morgenbrød til morgenmad/brunch.

Når jeg er i Norge el. Sverige så skal jeg altid omkring en bager/café for at få fat i noget af deres lækre gærkage – kanelsnurre, skoleboller, kardemommeboller osv. Jeg kan godt li’ det søde brød, med behersket mængde af fyld. Vores egne danske morgenkager kan godt blive en for stor en mundfuld for mig.. Men så er det godt vi kan låne lidt fra nabolandene.. 🙂

Jeg har lavet disse kanelsnurre med en frisk surdej, primært for smagens skyld. Men har du ikke en surdej, så kan de sagtens bages uden. Så skal mængden af gær blot øges til 50 g.

(reklame – dette indlæg indeholder links til Økomølleriet/Kragegaarden, da jeg bruger deres stenformalet økologisk mel)

koldhævet kanelsnurre med surdej - tantestrejf.dk

Mængde: 18 stk 

Ingredienser:

  • 200 g kærnemælk (kan skiftes ud med mælk)
  • 300 g mælk
  • 1 æg
  • 150 g frisk surdej (se nedenfor hvordan jeg laver en frisk surdej)
  • 25 g frisk gær
  • 900 g hvedemel
  • 150 g rørsukker
  • 10 g salt
  • 10 g kardemomme
  • 150 g smør (blødt med ikke smeltet)

Kanelremonce:

  • 230 g smør (blødt, men ikke smeltet)
  • 230 g rørsukker
  • 20 g kanel

Røres sammen til en ensartet masse

Sukkervand til efter bagning: 

  • ½ dl vand
  • ½ dl rørsukker

Blandes sammen og varmes op, fx. 1 minut i microovnen. Alt sukkeret skal skal være opløst i vandet.

lækre saftige kanelsnurre med surdej - tantestrejf.dk

Fremgangsmåde:

  1. Bland kærnemælk, mælk, æg, gær og surdej samme i røreskålen, rør til gæret og surdejen er opløst.
  2. Tilsæt mel, sukker, salt og kardemommen og rør på røremaskinen i ca. 5 minutter.
  3. Tilsæt nu smørret lidt ad gangen og ælt yderlig 7-10 minutter. Dejen er færdigkørt når den slipper skålens sider og er blank at se på.
  4. Lad dejen hvile i skålen 1½ time under et stykke plastik
  5. Vend dejen ud på et let meldrysset bord – træk dejen let ud og fold den sammen et par gange og lad den hvile på køkkenbordet i 10 minutter.
  6. Rul dejen ud til en firkant på ca. 45 x 60 cm
  7. Smør kanelremoncen ovenpå dejen i et jævnt lag
  8. Fold dejen på det lange led 2 gange, så der bliver 3 lag. (måler nu ca. 45 x 20 cm)
  9. Lad dejen hvile 5 min og rul dejen ud, til den ca. måler ca. 45 x 40 cm
  10. Skær 18 smalle strimler. Ta’ en strimmel og tril den hen over bordet, så den snoes – tag herefter strimlen op i den ene ende med 3 finger og sno den snoet strimmel op omkring de 3 finger.. stop den sidste ende ned i midten. Læg den på en bageplade. og fortsæt med de øvrige.
  11. snoning af kanelsnurre
  12. og nu til hævningen, der er flere muligheder at vælge imellem:
    1. Lade dem stå på bordet under et stykke plastik og efterhæve 45 minutter og bag dem straks.
    2. Dæk dem med et stykke plastik og stil dem i køleskabet til næste dag. Tag dem ud af køleskabet ca. 45 min. før ovnen er klar.
    3. Frys dem ned efter de er formet til snurre. Tag dem ud af fryseren aften før og stil dem i køleskabet, så de kan tø langsomt op i køleskabet natten over. Tag dem ud af køleskabet ca. 45 min. før ovnen er klar.
    4. Frys dem ned efter de er formet til snurre. Tag dem ud af fryseren 1,5 time før du er klar til bage dem.
  13. Bages midt i oven ved 200 grader alm. over/under varme i 13-15 minutter.
  14. Straks de kommer ud af oven, pensles de med sukkervandet. Det giver kanelsnurrene et flot skinnende look.

kanelsnurre med surdej klar til hævning

Frisk surdej: 

En frisk surdej er laves ca. 6-8 timer før du vil bage.. den består af 1 tsk gammel surdej, som blandes med 80 g økologisk hvedemel og 80 g koldt vand. Det røres sammen og stille på køkkenbordet. Surdejen skal gerne være så aktiv at den kan fordoble sin højde.

******

Vi har på det seneste spist rigtig mange lækre kanelsnurre med surdej og uden surdej, straks bagning og næste dags bagning, men almindelig hvedemel og stenformalet hvedemel.. og de er alle blevet godkendt 🙂

Kanelsnorre og skonnert - limfjorden rundt 2018
Der blev spist en del velsnoet kanelsnurre imens de flotte skonnerter sejlede fordi Martha
Kanelsnurre - morgenmad på Martha
til en 4-mands besætning havde vi kanelsnurre nok til 2 x morgenmad 🙂
(Visited 2.864 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.