
Karamel ganache med Amaretto
til fyldte chokolader eller trøffelkugler. Her i denne opskrift har jeg brugt ganachen til at fylde i forstøbte trøffelkugler, men det kan lige så fint bruges som fyld i fyldte chokolader.
(reklame – da jeg anvender og linker til Callebaut chokolade i denne opskrift)
Amaretto er en italiensk likør der har en skøn smag af mandel .. kommer man det i et glas kold kakaomælk, så har man et flydende marcipanbrød – Prøv det!! 🙂

Ved at bruge Callebauts forstøbte trøffelkugler, så kan man nemt og hurtigt lave lækkert hjemmelavet konfekt til julen. Man slipper nemlig for at skulle ud i at temperere chokolade – ikke alle er lige begejstret for den disciplin.
Men har man i forvejen chokoladeforme og kan temperere uden større problemer, så kan man naturligvis bruge ganachen til fyldte chokolader. Men her i opskriften tager jeg udgangspunkt i trøffelkuglerne.
Amaretto-karamel ganache
40-45
stk.Denne karamel ganache med Amaretto likør kan bruges som fyld i trøffelkugler, fyldte chokolader, som pynt på kage eller i macarons. Men opskriften tager udgangspunkt i trøffelkugler.
Ingredienser
125 g sukker
85 g fløde
25 g invertsukker el. mildt smagende honning
15 g smør
125 g mælkechokolade fx. Callebaut 823
5 cl Amaretto mandellikør
- Overtræk til fyldte chokolader eller trøffelkugler:
40-45 Mælkechokolade trøffelkugler + 100 g mælkechokolade eller 500 g mælkechokolade fx Callebaut 823
evt. chokoladekrymmel hvis karamel ganachen bruges i trøffelkuglerne – fx mini crispearls
Sådan gør du
- Start med at smelte sukkeret i en lille tykbundet gryde. Når alt sukkeret er smeltet og har en flot karamelfarve, tilsættes fløden. Det hele gives et hurtigt opkog. Sluk for varmen og lad massen køle ned til 40 grader.
- Invertsukker/honning og smør tilsættes og røres ud i massen. Rør til massen er flot glat.
- Smelt de 125 g mælkechokolade og rør det sammen med karamelmassen.
- Rør til sidst likøren i karamelmassen
- Hæld fyldet i en sprøjtepose og brug det i fyldte chokolader og trøffelkugler når temperaturen er under 29 grader. Grader derover vil ødelægge tempereringen på chokoladeskallerne og trøffelkuglerne. Selv bruger jeg fyldet når det er omkring 25 grader.
- Når fyldet er kommet i skallerne, så vent med at lukke til fyldet er helt afkølet og krystalliseret. Det forlænger holdbarheden på det færdige stykke. Lad dem stå minimum 6 timer, men gerne op til 24 timer. De bør stå i husets køligste rum.
- Færdiggørelse af trøffelkugler:
- Smelt 100 g mælkechokolade og luk trøffelhullerne. Stil dem herefter i køleskabet i 10 minutter så chokoladen hurtig sætter sig.
- Kom det valgte chokoladekrymmel i en dyb tallerken og find et par gummihandsker frem (så undgår du at få chokoladen tværet ind i hånden).
- Kom lidt chokolade i den ene hånd (ude ved fingerspidserne) og tag en trøffelkugle og tril den mellem dine fingre, så der kommer et helt tyndt lag mælkechokolade hele vejen rundt. Tril den herefter over i tallerken med krymmel og brug nu den anden hånd, som er fri for chokolade, og tril kuglen i krymmel. Stil den over på et stykke bagepapir, så chokoladen kan hærde op.
Bemærk:
- Har du prøvet opskriften? Fortæl mig gerne om det på Instagram ved at bruge #tantestrejfdk og tag @annettedrastrup

Find flere opskrifter på fyld til fyldte chokolader lige HER