Karamel ganache med Amaretto

Hjemmelavet fyldte chokolader med amaretto karamel smag.

Karamel ganache med Amaretto

til fyldte chokolader eller trøffelkugler. Her i denne opskrift har jeg brugt ganachen til at fylde i forstøbte trøffelkugler, men det kan lige så fint bruges som fyld i fyldte chokolader.

(reklame – da jeg anvender og linker til Callebaut chokolade i denne opskrift) 

Amaretto er en italiensk likør der har en skøn smag af mandel .. kommer man det i et glas kold kakaomælk, så har man et flydende marcipanbrød – Prøv det!! 🙂

lækker karamelganache med Amaretto likør til fyldte chokolader eller som fyld i trøffelkugler.

Ved at bruge Callebauts forstøbte trøffelkugler, så kan man nemt og hurtigt lave lækkert hjemmelavet konfekt til julen. Man slipper nemlig for at skulle ud i at temperere chokolade – ikke alle er lige begejstret for den disciplin.

Men har man i forvejen chokoladeforme og kan temperere uden større problemer, så kan man naturligvis bruge ganachen til fyldte chokolader. Men her i opskriften tager jeg udgangspunkt i trøffelkuglerne.

Amaretto-karamel ganache

Recipe by Annette (Tantestrejf.dk)
Mængde:

40-45

stk.

Denne karamel ganache med Amaretto likør kan bruges som fyld i trøffelkugler, fyldte chokolader, som pynt på kage eller i macarons. Men opskriften tager udgangspunkt i trøffelkugler.

Ingredienser

Sådan gør du

 • Start med at smelte sukkeret i en lille tykbundet gryde. Når alt sukkeret er smeltet og har en flot karamelfarve, tilsættes fløden. Det hele gives et hurtigt opkog. Sluk for varmen og lad massen køle ned til 40 grader.
 • Invertsukker/honning og smør tilsættes og røres ud i massen. Rør til massen er flot glat.
 • Smelt de 125 g mælkechokolade og rør det sammen med karamelmassen.
 • Rør til sidst likøren i karamelmassen
 • Hæld fyldet i en sprøjtepose og brug det i fyldte chokolader og trøffelkugler når temperaturen er under 29 grader. Grader derover vil ødelægge tempereringen på chokoladeskallerne og trøffelkuglerne. Selv bruger jeg fyldet når det er omkring 25 grader.
 • Når fyldet er kommet i skallerne, så vent med at lukke til fyldet er helt afkølet og krystalliseret. Det forlænger holdbarheden på det færdige stykke. Lad dem stå minimum 6 timer, men gerne op til 24 timer. De bør stå i husets køligste rum.
 • Færdiggørelse af trøffelkugler:
 • Smelt 100 g mælkechokolade og luk trøffelhullerne. Stil dem herefter i køleskabet i 10 minutter så chokoladen hurtig sætter sig.
 • Kom det valgte chokoladekrymmel i en dyb tallerken og find et par gummihandsker frem (så undgår du at få chokoladen tværet ind i hånden).
 • Kom lidt chokolade i den ene hånd (ude ved fingerspidserne) og tag en trøffelkugle og tril den mellem dine fingre, så der kommer et helt tyndt lag mælkechokolade hele vejen rundt. Tril den herefter over i tallerken med krymmel og brug nu den anden hånd, som er fri for chokolade, og tril kuglen i krymmel. Stil den over på et stykke bagepapir, så chokoladen kan hærde op.

Bemærk:

 • Har du prøvet opskriften? Fortæl mig gerne om det på Instagram ved at bruge #tantestrejfdk og tag @annettedrastrup
Fyldte chokolader med karamel ganache med Amaretto likør
De fine hjerter er fyldt med denne karamel ganache med Amaretto likør.

Find flere opskrifter på fyld til fyldte chokolader lige HER

(Visited 2.303 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.