Karamelbrud

Karamelbrud med mælkechokolade

Knasende karamelbrud med mælkechokolade.

De her knasende karamelbrud er lidt luftigere i den sprøde karamelmasse, end andre, da denne karamel indeholder lidt natron. Det gør bl.a. også at karamellen ikke bliver så sød som fx. Daim, men lidt mere saltede, på den gode måde.

(reklame – da jeg anvender og linker til Callebaut chokolade i denne opskrift) 

Ydermere er denne karamelmasse lavet med melasse, som er et restprodukt ved sukker fremstilling. Det ligner sirup, men har en lidt mere bitter smag. Det giver i dette tilfælde en ekstra god smag til karamellen.

Melasse (engelsk: Molasses) kan købes i de fleste etniske supermarkeder, i mange helsebutikker og online.

Karamelbrud

Recipe by Annette (Tantestrejf.dk)Course: Slik, konfekt & chokolade
Mængde

40-45

styk

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bland sukker, glukosesirup, vand sammen i en tykbundet gryde og kog massen op til 155 grader. Undgå at røre for meget i masse imens og undgå at sukkeret sætter sig på siden af gryden. Pensel evt. siderne af gryden med lidt vand.
  • Tilsæt Mellase og kog til 145 grader ved konstant omrøring. Tag gryden af varmen.
  • Tilsæt smørret og rør til det er rørt ind i karamellen.
  • Drys natron i massen og rør til det er fordelt i massen, det vil skumme op, og prøv ikke at røre for meget, for så røres luften ud af massen igen.
  • Hæld massen ud på et stykke bagepapir eller en silikonemåtte og jævn det ud i en ½ cm højde. Stil til afkøling.
  • Smelt og temperere mælkechokoladen. Vend den store karamelplade om og smør et tyndt lag chokolade på og lad det størkne, ved at stille den på køl i 5 minutter.
  • Bryd karamellen op i mindre stykker og dyp dem i chokoladen. Lad chokoladen køle helt af inden stykkerene serveres eller pakkes væk.

Bemærk:

  • Har du prøvet opskriften? Fortæl mig gerne om det på Instagram ved at bruge #tantestrejfdk og tag @annettedrastrup

Svampejagt

Mit efterår er altid fyldt med ekstra meget chokolade. Det er nok fordi jeg forbindes chokolade med hygge, varme og fordi julen er næste højtid.

Men jeg har også en anden STOR efterårs passion – svampejagt.

Det er som at gå på skattejagt og da der er masser af skov omkring mig i Dollerup bakker, er der masser af jagtmarker. Samtidig smager svampe jo også tosse godt i efterårets retter alt fra tærter, risotto, supper m.v.

For et par dage siden fandt jeg et nyt spot med Tragt-kantareller.. jeg besøgte steder 3 dage i træk, for at plukke. Selv om jeg vel har taget noget der ligner 5 kilo med hjem, har jeg efterladt masser af svampe i skoven. Men jeg tænker 5 kilo tragt-kantareller (i tørrede tilstand ca. 500 g) er nok til at dække vores forbrug vinteren over. Men jeg må indrømme at det gør ondt af efterlade store flotte svampe i skoven 🙂

Efteråret er lig med svampejagt
Jeg tørre mange af mine fundne tragt-kantareller
(Visited 855 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.