Kiksekage med kondenseret mælk

kiksekage med kondenseret mælk og tørret mango, ananas og papaya

Kiksekage med kondenseret mælk og tørret frugt

Kiksekage er noget jeg forbinder med min lykkelige barndom. Min mor lavede den ofte, det bilder min hukommelse mig i hvertfald ind.

(reklame – da jeg anvender og linker til Callebaut chokolade i denne opskrift) 

Men jeg må indrømme, at jeg ikke selv har lavet den så ofte, dvs. nærmest aldrig. Det vil jeg gerne lave om på. Jeg har set en del opskrifter igennem og leget lidt med ingredienslisten. For jeg må indrømme at palmin ikke tiltaler mig, som jo findes i den gamle klassiske kiksekage.

Så denne vers. 2.0 af en kiksekage har jeg lavet uden Palmin og også uden æg. Jeg har valgt at undlade æg, fordi mange stadig er utryg ved at spise æg uden tilberedning. Også selv om vores æg i dag er frikendt for samonella.

Jeg har i stedet for lavet denne kiksekage med kondenseret mælk, lidt smør og masser af god chokolade.

kiksekage med kondenseret mælk og tørret mango, ananas og papaya

Mængde: Lille rugbrød-/bageform á 1,2 liter

Ingredienser:

 • 400 g hakket mørk chokolade ca. 70% fx Ecuador fra Callebaut
 • 1 ds sødet kondenseret mælk
 • 40 g smør
 • reven skal af en appelsin
 • en pk firkantet kiks – 190 g.
 • 150 g hakket tørrede frugter – mango, ananas og papaya
 • 50 g hakket hasselnødder (til pynt)
 1. Beklæd en rugbrødsform med husholdningsfilm eller bagepapir.
 2. Hak de tørrede frugter mere fint og stil til side.
 3. Kom chokolade, sødet kondenceret mælk, smør og revet appelsinskal i en gryde og lad det smelte til en ensartet masse ved middel varme. Den kan godt komme til at virke lidt skilt midtvejs, men du skal blot blive ved at røre i massen, så samler den sig og bliver fin ensartet.
 4. Start med at komme lidt chokoladecreme i bunden af formen, og læg det første lag kiks. Drys herefter en 1/4 del af de tørrede frugter over kiksene og fordel en ny omgang chokoladecreme ovenpå kiksene – dette gentages 4 gange. Slut af med et lag kiks som går helt ud til formens kanter (dette bliver kagens bund)
 5. Stil kiksekagen i køleskabet til næste dag.
 6. Tag den ud af køleskabet 30 minutter før den skal serveres. Vend den ud på et kagefad, fjern husholdningsfilm eller bagepapir.
 7. Pynt med de hakkede hassenødder.

******

Fur – fint lille strandhus en solskindsdag i juni
(Visited 855 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.