Kyskager med lakrids

[cycloneslider id=”slide-040315″]

Kys skal der til.. masser af kys.. jeg elsker kys.

Så jeg satte mig for i går at blive ved med at lave marengs kyskager indtil de var perfekt i både form, smag og konsistens..

Smagen er der jo altid.. Jeg variere mellem hindbær, vanilje og lakrids. Jeg er selv mest til lakrids, men Hr. JR er ikke rigtig kommet med på lakridsbølgen, så der skal naturligvis også være noget til ham.

Når så smagen er der, hvad er så problemet? Jo, bruger jeg den meste gængse og letteste opskrift på kyskager bliver de lidt kedelig og matte at se på og endda lidt ru i looket, det har jeg accepteret i al for lang tid. Jeg tænkte en overgang det nok bare var mig og min ovn den var galt med. Men jeg har (jeg er lidt af en analytiker) studeret de mange fine billeder der findes på Google, og jeg ser at rigtig mange af dem også er matte og ru i overfladen.. så der må være noget om det.

Så i gang med at eksperimentere med de forskellige teknikker..

Skifter jeg så melis ud med flormelis som der også findes en del opskrifter på, så bliver de godt nok fine og glatte i overfladen.. men de sprækker.. Så efter en 5-6 variationer på at lave kyskager lykkes det for mig – både smag, form og konsistens var der, lige som jeg syntes det skal være!

Kyskager med lakrids - den bedste opskrift

og så til opskriften (Italiensk marengs):

 • 2 bæger æggehvider (2 x 40 g) – bruger du alm. æg, så vejer en æggehvide ca. 30 g.
 • 150 g melis
 • 3 spsk vand
 • 2 tsk mild lakridsekstrakt pulver fra Urtegaarden (andre typer af lakridspulver kan også bruges, jeg syntes bare Urtegaardens lakridsekstrakt er bedst her i kyskagerne)
 1. Kom sukker og vand i en gryde og kog det ved middelvarme til den når en temperatur på 117 gr. (har du ikke et sukkertermometer, kan du lave en sukker test – Tag en lille smule af sukkermassen og kom det ned i et glas koldt vand. Hvis det bliver til en fast kugle, er sukkeret varmt nok)
 2. Imens sukkeret og vandet koges op til rette temperatur, pisker du æggehviderne stive
 3. Når sukkermassen har nået den rette temperatur, hældes den straks ned til æggehviderne i en meget tynd stråle, mens der piskes ved høj hastighed.
 4. Når du har hældt alt sukkeret i, blive du ved med at piske massen til den er helt kold, stiv og sej..
 5. Pisk til sidst de 2 tsk. lakridspulver i massen
 6. Kom massen i en sprøjtepose med ønsket tyl – jeg har brugt stjernetyl Ø 12 mm. Har du ikke en sprøjtepose kan kyskagerne sættes med 2 teskeer

Bages ved 100 gr. alm. ovn (til kyskager anbefaler jeg ikke varmluft, da det kan farve overfladen) – bages i ca. 1 time

Mængde: 60-80 stk. afhængig af størrelsen

Denne måde at lave marengs på er nok den mest besværlige. Men det er det hele værd, når man ser det færdige resultat.

Den Italiensk marengs er også rigtig god som frosting ovenpå cupcakes.

Variation:

 • Hindbær kyskager – skift lakridspulveret ud med 1½-2 spsk knust frysetørret hindbær + et par dråber pink/rød levnedsmiddelfarve
 • Vanilje kyskager – skift lakridspulveret ud med vanilje – korn fra en vaniljestang (ælt/mas med spidsen af en kniv vaniljekornene sammen med 1 tsk. sukker, så vaniljekornene skilles)

Imens en portion kyskager var i ovnen gik jeg lige en lille tur, ned forbi mølledammen og videre ned til Hald sø.. Billedet er nedenfor kilometerbakken lige ved indkørslen til søen. Vejret i går bød på både sol, regn, blæst, hagl og lidt sne.. jeg var så heldig med sol, da jeg var afsted!

Gåtur i Dollerup mens kyskagerne var i ovnen

(Visited 10.789 times, 1 visits today)
 

2 Comments

 1. Anette jørgensen

  Hej.

  Hvor lang tid kan dine marengs holde sig i en tætlukket dåse?😀
  Mvh. Anette

   
  • Hejsa, uha.. det har jeg aldrig vurderet på.. men jeg engang lavet nogle mini mini marengs til at pynte på kage og de holdt i flere mdr. Men almindelig marengs kys, bliver lynhurtig spist her i huset 🙂 Mvh Annette

    

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.