Lemon curd – en lækker frisk citroncreme!
Brug Lemon curd som smørepålæg, i tærter, som kagecreme eller i fyldt chokolade.
- 170 g rørsukker
- 3 æg
- Citroner (skal fra 2 citroner og saft fra 4 citroner)
- 70 g smør i små tern
- Pisk sukker, æg og citronsaft sammen i en lille gryde ved middelvarme (det må ikke komme op og koge) – pisk et par minutter
- Tilsæt smør og citronskal og fortsæt med at piske til konsistensen tykner
- Si cremen og kom det i et rengjort glas (evt. skyllet i en spsk cognac eller rom)
Inspirations til brug af Lemon curd i det søde køkken:
Fyldt mørk chokolade med Lemon curd
Her er kagen lagt sammen med en citron smørcreme og lemon curd – super super lækker lagkage, som vandt i en bagekonkurrence. Kagen er lavet sammen med min datter Milia og bedste veninde Fie.. Det var ikke første gang jeg havde lavet en lagkage med citron smørcreme og lemon curd og bliver ikke sidste gang!
Endnu et par kager hvor jeg har brugt citron smørcreme i kombi med lemon curd. Bundene er almindelig “hvide” bunde med/uden farve..
Denne kage bagte jeg til det årlige pinsetræf i sejlerklubben – Nautilus Hvalpsund.
og sønnike lovede klassen at jeg ville bage til sidste skoledag.. og eftersom vi bor i Viborg og fodbold fylder en del for drengene i klassen, var det oplagt at lave en VFF-kage
3 Comments