De her lagkagebunde er utrolig lette at bage selv…
og så smager de bare mange gange bedre end dem man kan købe.
Smagen på disse lagkagebunde er mild og kan derfor bruges sammen med de fleste cremer, mousser, fløde og bær, you name it. Jeg bruger ofte denne opskrift, når jeg lige vil ha’ en kage med til et arrangement.
Jeg syntes ikke det er mere tidskrævende at lave en lagkage der er smurt op med fx en citron-smørcreme, pyntet med div. blomster, chokolade, marengstoppe – hvad man nu har i gemmeren, end det er at bage en almindelig formkage. Lagkagen har bare så meget mere WOW effekt, så hvorfor ikke bage sådan én?!
Bageform: 20-24 cm i diamenter (Der bliver 3-4 lagkagebunde afhængig af hvor tynde de skræres og hvilken størrelse form du bruger) – til den på billedet brugte jeg en 20 cm.
Ingredienser:
- 230 g æg (ca. 4 æg) – vigtigt at de har rum-temperatur
- 200 g sukker
- 75 g hvedemel
- 75 g kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader (alm. over/under varme)
- Pisk æg og sukker let og luftigt – altså virkelig let og luftigt, det er det afgørende punkt for at bundene bliver luftige.
- Bland mel, kartoffelmel, vaniljeksukker og bagepulver sammen
- Vend melblandingen forsigtig i æggesnapsen
- Beklæd bunden af formen med bagepapir (se et smart trick nedenfor), og lad siden af formen stå rå, du må ikke smøre kanten af formen med smør eller noget, det får nemlig dejen til at slippe og resultatet bliver derved ikke så godt. Dejen skal gerne sætte sig fast på siden.
- Kom dejen i formen og bag i ca. 45 min eller til kernetemp. er 96-97 grader (du kan måle med et stegetermometer)
- Lad kagen afkøle og skær kanten fra formens side med en lille kniv.
- Vend kagen ud. Den må gerne stå på hovedet.
- Når den er helt afkølet kan du dele i det ønsket antal og tykkelse – det kan let gøres med en god brødkniv
- PS ønsker du at farve bundene så kom pastafarven i lige efter du har pisket æg og sukker sammen.
HVilken str springform har du brugt for der er jo stor stor forskel på om man bruger en 20, 22 eller 24?
jeg har brugt en 20 cm. og kan få 3 tykke bunde ud af det.
Hej Annette. Hvis jeg gerne vil bage bundene i en 20 cm springform, men kun skal bruge to bunde, bør jeg så halvere opskriften?
Hej, jeg vil sige 2/3 del skal du lave, eller fryse det overskydende og bruge det til en anden gang eller lave romkugler 🙂 God aften Annette
Mange tak for det hurtige svar. God dag😊
Hvis jeg nu gerne vil lave en kage 30×40 hvor mange gange vil du så mene jeg skal gange portionen med hvis jeg skal have 3 okay tykke bunde