Mørk chokoladeis med chokoladeovertræk

Mørk chokoladeis med chokoladeovertræk

Chokoladeis med mørk chokolade, overtrukket med en smagfuld mælkechokolade med hakket mandler.

Er du chokoladefan ligesom mig, så vil du elske den her chokoladeis. Konsistensen er lækker cremet med en rund og fyldig chokoladesmag.

(reklame – da jeg anvender og linker til Callebaut chokolade i denne opskrift) 

mørk chokoladeis med chokoladeovertræk

Mængde: ca. 9 chokoladeis pinde – Jeg benytter isforme fra Silikomart – magnum-facon – volume: 90 ml

Ingredienser til ismassen:

Fremgangsmåde:

 1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland kornene med en tsk sukker.
 2. Kom fløde, mælk, den tomme vaniljestang, og vaniljekornene op i en tykbundet gryde. Bring det op til lige under kogepunktet.
 3. Pisk imens æggeblommer og sukker sammen i skål
 4. Hæld den varme fløde/mælkeblanding langsomt i æggemassen, mens der piskes.
 5. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm det op til 83-84 grader. Sørg for hele tiden at røre i gryden. Jeg rører med en blød spartel, så jeg kan komme godt rundt, så der ikke sætter sig noget i krogene.
 6. Så snart ismassen når den ønskede temperatur og er blevet mere tyk i konsistensen tages den af varmen og hældes i en kold skål.
 7. Køl ismasse ned før den hældes på ismaskinen. Har du ikke en ismaskine kan ismassen sættes direkte i fryseren, men så er det vigtigt at der røres i ismassen hvert halve time til konsistensen er som en god softice.
 8. Hæld den cremet “softice” is op i silikone isformene og stille tilbage i fryseren og lad ispindene fryse helt ind. Gerne 24 timer.
 9. Nu til chokoladeovertræk.
mørk chokoladeis - ispinde med chokoladeovertræk

Chokoladeovertræk:

Fremgangsmåde:

 1. Smelt og temperere mælkechokoladen – varm chokoladen i microoven eller over vandbad til den har en temperatur på 45 grader, tilsæt kakaosmør ved 45 grader eller Mycryo ved 34 grader og lad det smelte ved omrøring. Bruger du kakaosmør, så sænk temperaturen til 27-28 grader og varm chokoladen op igen til en arbejdstemperatur på 30-31 grader. Bruger du Mycryo-metoden, skal temeraturen bare sænkes til arbejdstemperatur på 30-31 grader. Her er en god video omkring temperering med Mycryo fra Callebaut
 2. Tilsæt de hakkede mandler til den temperet chokolade. Falder temperaturen lidt, kan du varme chokoladen op igen, til den er 30-31 grader.
 3. Hæld chokoladen op i en kop eller glas der er bred og dyb nok til at isen kan dyppes deri. Hent ispindene i fryseren og tag dem ud af formen. Dyp hver ispind i chokoladen og ryst lidt, så overskydende chokolade kan løbe af. Læg ispindene på et stykke bagepapir og kom dem tilbage i fryseren.
 4. Lad ispindene genfryse, da de er blevet lidt bløde i konsistensen af at blive dyppet i 30-31 grader varm chokolade.
Sommerstemning på Fur
(Visited 606 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.