Müslibar m. hvid chokolade og hindbær

müslibar med hvid chokolade og hindbær

Mangler du en idé til en sød, men mættende, snack til madpakkerne?

Så prøv at lave disse lækre Müslibars med masser af havregryn, nødder, frystetørret hindbær, kokos m.m.

Jeg tør slet ikke tænke på hvor mange müslibars jeg har købt gennem tiden til især madpakker. Men det skal helt sikkert være slut nu, når jeg tænker på hvor let det er at lave en müslibar selv.

Müslibar med hindbær og hvid chokolade - opskrift

Antal müslibar: 12-16 stk

Bradepande: 22 x 22 cm

Ingredienser:

  • 225 g grovvalsede havregryn
  • 100 g blandet nødder/mandler/kerner (grofthakket) fx. pekan-, hassel-, pistacienødder, pinjekerner m.f.
  • 50 g hvide chokoladeknapper (hakke chokolade kan også bruges)
  • 15 g frysetørret hindbær
  • 25 g kokosmel
  • 40 g lys muscovadorørsukker
  • 1/4 tsk salt
  • 110 g lys sirup
  • 75 g smør (smeltet)

Pynt: 100 g smeltet hvid chokolade

Müslibar in the making - online opskrift

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader alm. over/under varme
  2. Rist havregryn og nøddeblanding let i ovnen i ca. 8 minutter
  3. Bland herefter alle ingredienserne sammen i en skål
  4. Beklæd bradepanden med bagepapir og hæld massen ud heri
  5. Stamp massen med bunden af en kop
  6. Bag i 15 min. midt i ovnen
  7. Lad müslibarene blive i bradepanden, mens de køles af. Gerne et par timer i køleskabet
  8. Skær nu ud i passende størrelser. De er lettest at skære pænt ud, når den er køleskabskoldt
  9. Smelt de sidste 100 g hvid chokolade og kom det i en lille sprøjtepose, cornet eller frysepose. Klip et lille hul og sprøjt chokoladen ud i tynde striber.
  10. Stil igen på køl til chokoladen har sat sig
  11. Ta’ en müslibar som et mellemmåltid, eller pak den ind til madpakken.

müslibar med hindbær og hvid chokolade - opskrift - tantestrejf.dk

Jeg har brugt grovvalsede havregryn i opskriften, med den tanke om at de “fletter sig bedre sammen” end almindelig havregryn, men almindelig havregryn kan naturligvis også godt bruges, hvis du ikke har de grovvalsede.

müslibar med hvid chokolade og hindbær - online opskrift - tantestrejf.dk

******

Vinteren her i år er godt nok meget våd og gråbrun.

Men når der så endelig kommer et par dage med frost, så er det bare med at komme ud i de gamle skove og se efter nisseskæg/håris.. vildt facinerende, syntes jeg. Tænk at det kan blive op til 20 cm langt, det var det dog ikke det jeg fik taget billeder af. Jeg kom til at gå lidt crazy med mit kamera på min gåtur i Hald Ege skov. Håris “vokser” på gamle udgået træer og grene. har du lyst til at læse mere om det kan jeg anbefale denne artikel fra videnskab.dk

nisseskæg / håris - vinter 2018 - hald ege skov vinter-billede-hald-ege-skov-haaris-nisseskaeg vinter-billede-hald-ege-skov-haaris-nisseskaeg-2 vinter-billede-hald-ege-skov-haaris-nisseskaeg-3

(Visited 1.006 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.