Müslibar med mælkechokolade og tørret frugt
Antal müslibar: 12-18 stk
Bradepande: 22 x 22 cm
Ingredienser:
- 200 g grovvalsede havregryn
- 100 g blandet nødder/mandler/kerner (grofthakket) fx. pekan-, hassel-, pistacienødder, pinjekerner m.f.
- 50 g mælkechokoladeknapper (hakke chokolade kan også bruges)
- 50 g tørret frugt (ananas, melon & papaya) (grofthakket)
- 25 g Coco pops
- 25 g kokosmel
- 40 g lys muscovadorørsukker
- 1/4 tsk salt
- 125 g lys sirup
- 75 g smør (smeltet)
Pynt: 50 g smeltet mælkechokolade
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader alm. over/under varme
- Rist havregryn og nøddeblanding let i ovnen i ca. 5 minutter
- Bland herefter alle ingredienserne sammen i en skål
- Beklæd bradepanden med bagepapir og hæld massen ud heri
- Stamp massen med bunden af en kop
- Bag i 15 min. midt i ovnen
- Lad müslibarene blive i bradepanden, mens de køles af. Gerne et par timer i køleskabet
- Skær nu ud i passende størrelser. De er lettest at skære pænt ud, når den er køleskabskoldt
- Smelt de sidste 50 g mælkechokolade og kom det i en lille sprøjtepose, cornet eller frysepose. Klip et lille hul og sprøjt chokoladen ud i tynde striber.
- Stil igen på køl til chokoladen har sat sig
- Ta’ en müslibar som et mellemmåltid, eller pak den ind til madpakken.
Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 607 times, 1 visits today)