Pistacie Babka

Pistacie babka dessertbrød - opskrift -tantestrejf

Pistacie Babka er et gærdejs kage-brød med pistacie remonce, formet som et Babka brød.

Oftest laves et babka kage-brød med chokolade og kanel, men i dag fik jeg lyst til at lave et lidt mildere og friskere kagebrød.

Det grønne får mig også til at tænke på at det snart er forår 🙂 eller dvs. det er forår efter kalenderen, men ikke meget grønt. Vi skriver den 1. marts og udenfor er det hammer koldt, blæsende og med snefygning.

Antal: 2 brød

Rugbrødsforme: 10 cm bred og 25 cm lang

Dej:

  • 1 dl æblemost
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 25 g gær
  • 2 spsk rørsukker
  • ½ tsk salt
  • 500 g hvedemel (jeg brugte 400 g øko hvedemel og 100 g Tritordeum)
  • 75 g smør (blødt, men ikke smeltet)

Fyld:

  • 120 g smør (blødt, men ikke smeltet)
  • 100 g rørsukker
  • 1 spsk hvedemel
  • 200 g pistciemasse
  • 50 g hakket pistciennødder

Æg til pensling

pistacie Babka - online opskrift - tantestrejf

Fremgangmåde:

  1. Bland æblemost, mælk, æg og gær sammen og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt melet og ælt til dejen begynder at slippe skålens sider.
  3. Tilsæt smørret og ælt videre til dejen slipper skålen helt og samler sig omkring dejkrogen. Dejen skal være blank at se på og elastisk i strukturen. Samlet æltetid 15-20 min. Kom ikke en masse ekstra mel i dejen, den skal være fugtig.
  4. Lad dejen hæve i skålen til dobbelt størrelse (ca. 1 time)
  5. Bland imens ingredienserne til fyldet og mos det med en gaffel. Massen skal være ensartet.
  6. Når dejen har hævet, vendes det ud på et godt meldrysset bord. Rul dejen ud til en firkant på 40×60 cm.
  7. Smør pistacienmassen ud på hele fladen og drys de hakket pistacienødder ovenpå.
  8. Rul dejen sammen, på det bredde led, til en lang pølse.
  9. Skær dejen over på midten, så du får 2 lige lange pølser. En til hvert brød.
  10. Ta’ den ene dejpølse og klip dejen op på det lange led. Klip igennem alle lag og stop en cm. før du når enden (se billede).
  11. Sno nu de 2 strimler dej sammen og kom det op i en smurt form.
  12. Efterhæv til dobbelt størrelse (ca. 45 min)
  13. Tænd oven på 180 grader over/under varme
  14. Pensel babka med æg
  15. Bages midt i ovnen i ca. 35 min (tiden er kun vejledende, da ovne bager forskelligt)

Pistacie babka kagebrød - fremgangsmåde - opskriftPistacie babka kage-brød - fremgangsmåde pistacie babka kaffebrød - tantestrejf.dk

(Visited 1.021 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.