Pistacie Babka er et gærdejs kage-brød med pistacie remonce, formet som et Babka brød.
Oftest laves et babka kage-brød med chokolade og kanel, men i dag fik jeg lyst til at lave et lidt mildere og friskere kagebrød.
Det grønne får mig også til at tænke på at det snart er forår 🙂 eller dvs. det er forår efter kalenderen, men ikke meget grønt. Vi skriver den 1. marts og udenfor er det hammer koldt, blæsende og med snefygning.
Antal: 2 brød
Rugbrødsforme: 10 cm bred og 25 cm lang
Dej:
- 1 dl æblemost
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 25 g gær
- 2 spsk rørsukker
- ½ tsk salt
- 500 g hvedemel (jeg brugte 400 g øko hvedemel og 100 g Tritordeum)
- 75 g smør (blødt, men ikke smeltet)
Fyld:
- 120 g smør (blødt, men ikke smeltet)
- 100 g rørsukker
- 1 spsk hvedemel
- 200 g pistciemasse
- 50 g hakket pistciennødder
Æg til pensling
Fremgangmåde:
- Bland æblemost, mælk, æg og gær sammen og rør til gæren er opløst.
- Tilsæt melet og ælt til dejen begynder at slippe skålens sider.
- Tilsæt smørret og ælt videre til dejen slipper skålen helt og samler sig omkring dejkrogen. Dejen skal være blank at se på og elastisk i strukturen. Samlet æltetid 15-20 min. Kom ikke en masse ekstra mel i dejen, den skal være fugtig.
- Lad dejen hæve i skålen til dobbelt størrelse (ca. 1 time)
- Bland imens ingredienserne til fyldet og mos det med en gaffel. Massen skal være ensartet.
- Når dejen har hævet, vendes det ud på et godt meldrysset bord. Rul dejen ud til en firkant på 40×60 cm.
- Smør pistacienmassen ud på hele fladen og drys de hakket pistacienødder ovenpå.
- Rul dejen sammen, på det bredde led, til en lang pølse.
- Skær dejen over på midten, så du får 2 lige lange pølser. En til hvert brød.
- Ta’ den ene dejpølse og klip dejen op på det lange led. Klip igennem alle lag og stop en cm. før du når enden (se billede).
- Sno nu de 2 strimler dej sammen og kom det op i en smurt form.
- Efterhæv til dobbelt størrelse (ca. 45 min)
- Tænd oven på 180 grader over/under varme
- Pensel babka med æg
- Bages midt i ovnen i ca. 35 min (tiden er kun vejledende, da ovne bager forskelligt)
Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 1.021 times, 1 visits today)