[cycloneslider id=”slide-240516″]
Jeg elsker foråret for det er altid lig med lækkerier med rabarber!
Elsker du som mig også rabarber, så prøv denne lækre rabarbermoussekage. Kagen er meget enkelt at lave og kan med fordel laves dagen før.
Frisk og lækker i smag. Nyd den til et glas mousserende vin en solskindseftermiddag eller server den som en skøn dessert.
Størrelse: 20 cm i diamenter (ca. 8-10 personer)
Chokolade bund:
- 60 g hvedemel
- 20 g kakaopulver
- 50 g smør
- 40 g rørsukker
- ½ tsk. bagepulver
- 75-100 g jordbær i skriver
- Ælt alle ingredienserne godt sammen og sæt dejen på køl i ca. 1 time
- Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn)
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 4 mm tykkelse
- Beklæd bunden af springformen og prik huller med en gaffel
- Bag den midt i ovnen i ca. 10 min.
Rens jordbærrene og skær i skiver. Sæt jordbærskiver kanten rundt og gem resten af jordbærrene til at pynte toppen.
Rabarbermousse med jordbær:
- 500 g rabarber
- 300 g rørsukker
- ½ dl vand
- korn fra en vaniljestang
- 6 stk. husblas
- 2 æggehvider
- 1½ dl piskefløde 38%
- 75 g jordbær (fint hakket)
- Snit rabarberstilkene i skiver og kog dem ved svag varme med sukker, vand og vanilje
- Purer det igennem en si eller med en blender
- Lad det køle af
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter og smelt dem over vandbad sammen med lidt vand eller rabarbersaft
- Hæld den smeltede husblad i rabarberpureen mens der røres.
- Pisk æggehviderne og piskefløde stiv hver for sig
- Vend først æggehviderne i rabarberpureen og herefter piskefløden
- Rør til sidst de fint hakket jordbær i rabarbermoussen
- Hæld rabarbermoussen over chokoladebunden og jordbærrene som sidder op langs siden af formen
- Stil rabarbermoussekagen på køl i minimum 4 timer, gerne natten over
- pynt toppen med jordbær i skriver og evt. lidt rød skovsyre
******
Foråret er nok den smukkeste tid på året, alt springer ud og det hele er så smukt lysegrønt! Nyder en gåtur med min datter
Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 1.443 times, 1 visits today)
2 Comments