[cycloneslider id=”slide-120515″]
I søndags var der bare det fineste forårsvejr i Dollerup, så det meste af dagen var vi udenfor i haven..
Jeg kunne dog ikke dy mig for lige at smutte i køkkenet en timestid for at bage rabarbertærte (r) og arrangere en lille picnic på terrassen.
Antal: 1 stor rabarbertærte eller 10 portions-rabarbertærter (7-8 cm i diameter)
1 portion mørdej – opskrift på mørdej
Mazarinfyld:
- 125 g rørsukker
- 125 g blødt smør
- 125 g marcipan (groft revet)
- 2 æg
- 50 g hvedemel
Rabarberfyld:
- 200 g rabarber
- 50 g rørsukker
- korn af en ½ vaniljestang
- Tænd oven på 180 grader alm. ovn
- Pisk smør og sukker til en luftig masse
- Riv marcipanen groft og pisk det herefter i smørmassen
- Pisk æggene i et af gangen
- Rør til sidst melet i mazarinmassen
- Ta’ nu mørdejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord til ca. 3 mm i tykkelsen og beklæd tærteformen eller de små tærteforme
- Fordel mazarinmassen oven på dejen. Formene må ikke være fyldt helt op, da der skal være plads til rabarberne
- Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker og vend dem i rørsukker og vanilje
- Fordel rabarberne ovenpå tærten/tærterne og tryk den lidt ned i mazarinmassen
- Bag dem ca. 20-30 min. afhængig af størrelsen
- Køles af inden serveringen
Server den lækre rabarbertærte med en klat flødeskum, der er pisket med en skefuld sukker og lidt vanilje. Alternativt kan du drysse lidt flormelis over den afkølet rabarbertærte
Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 783 times, 1 visits today)