Regnbuekage med citron-smørcreme

regnbuekage med citron-smørcreme

Jeg er til farver, masser af faver!

Så jeg har altid drømt om at bage en regnbuekage. Da anledningen så bød sig, slog jeg til, og lavede en overraskelseskage!

Kagen er lavet til en 1 års regnbue-bryllupsmiddag. Men den vil også være helt perfekt til en børnefødselsdag, hvor pynten/overtrækket er en anden. Her har jeg pyntet kagen som en habitjakke.

regnbuekage - lagkagebunde

Bunde: (kagen har en diameter på 20 cm)

Jeg har brugt denne opskrift til bundene: Luftige lagkagebunde med vanilje

Jeg bruger en ½ opskrift til en bund/farve. Der bliver en del som bliver skåret væk, men det er for at få flotte farvestærke bunde, som er lige høje over alt. Så alt skorpe skæres væk. Det som bliver skåret væk kan bruges til at lave Romkugler – så ingen madspild her 🙂 Har du ikke lige tid til at lave romkugler her og nu, så bare frys det overskydende kage til en anden dag.

Til at farve dejen bruger jeg pastafarve, da de er meget drøje i brug. Pastafarve giver også de flotteste og mest klare farver. tilfør farven lidt af gangen, til du opnår den farve du ønsker.

Citron-smørcreme:

  • 500 g smør
  • 1.000 g flormelis
  • saft fra 2 citroner

Pisk alle ingredienser til en lækker luftig smørcreme.

Smør et passende lag smørcreme mellem bundene, og smør tilsidst toppen og siden af kagen. Toppen og siden kan med fordel smøres op to gange, hvor kagen lige har været en tur i fryseren mellem opsmøringerne. Det giver det flotteste og skarpest udseende. Smørcremen skal også gerne være iskold, når kagen overtrækkes med overtræksmarcipan.

regnbuekage med marcipanovertræk

Marcipanovertræk:

  • 200 g rå marcipan
  • 200 g flormelis
  • 60 g glykosesirup

Ælt alle ingredienserne sammen, og indfarve efter ønske. For at få så hvid en skjorte som muligt, brugte jeg lidt hvid pastafarve.

regnbuekage med marcipanovertræk

******

Mens jeg sad i bilen med min regnbuekage på skødet, dukkede den ene regnbue op efter den anden. Den ene mere smuk end den anden!

regnbue - regnbuekage - tantestrejf.dk

Til middagen mødte vi Peter for første gang – en nysgerrig, sød og kærlig 4 mdr. gammel Ara.

vores-foerste-moede-med-peter

(Visited 5.892 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.