Romtrøfler og WOW-park

(sponsoreret)
romtrøfler af kagerester - opskrift

Jeg havde i løbet af ugen fået samlet en del kagerester sammen – noget brownie og alm. Chokoladekage, som jeg besluttede at trylle om til nogle romtrøfler, som vi kunne tage med på weekendens oplevelser i bl.a. WOW-park.. Vi skulle jo nødig gå sukkerkolde.

Men jeg vender lige tilbage til de romtrøfler længere nede i indlægget. Her vil du også finde en let opskrift – så let at de mindste også kan være med.

WOW-park er et legeland helt oppe i træerne! og så meget mere..

For et par uger siden blev jeg spurgt om ikke jeg havde lyst til at besøge WOW-park sammen med min familie.. og jo selvfølgelig havde jeg lyst til det. Vi planlagde det sådan at vi sluttede ungernes lange sommerferie med en søndagstur til WOW-park, som ligger tæt ved Skjern.

Jeg havde ikke før hørt om WOW-park, men ud fra deres hjemmeside kunne jeg læse mig til at det var en naturpark, hvor der var rig mulighed for at få brugt noget energi. Vi kom omkring middagstid, og tænke at vi ville få et par gode timer der. Ingen af os havde troet det ville blive så godt!! Vi kom først derfra igen 5 minutter over lukketid, fordi det var sjovt, hyggelig og sjovt! 🙂 Ungerne er også allerede ved at planlægge en ny tur, hvor de vil ha’ flere af deres venner med.

wow-park - leg oppe i træerne

Parken ejes af 2 brødre, som er opvokset lige her, hvor wow-park nu befinder sig. Vi var så heldige at møde Aage, den ene af brødrene. Han fortalte, at det var ham der selv gik og byggede parken – WOW siger jeg bare. Han er en mand med mange pokkers gode ideer og hans passion lyste ud af ham. Han havde bestemt ikke glemt at lege..

Parken er for alle med et legehjerte,

om du så er 2 eller 102 år gammel.. og skulle du ha’ glemt at lege er det let af finde gnisten her.. selv mig med en kronisk smertesygdom, som begrænser min hverdag, kunne ikke dy mig fra at hoppe lidt rundt og spille lidt bold, PS. man ligger også rigtig godt i de net, især hvis ungerne hopper omkring en 😉

Parken bød også på mere stille aktiviteter… fx indhegning med tamme geder, bålpladser, tuneller under skovbunden, labyrint og meget mere.

wowpark-legetid-tantestrejf

I en stor indhegning bag gården gik en flok geder, som vi kunne gå ind til og kæle lidt med. Det fik vi faktisk meget tid til at gå med. Gederne var meget snaksagelige. Der kom da også lidt biologi ind over.. blomsten og bien, om man vil!

wow-park - hygge med geder

Men uden mad og drikke, dur helten ikke.. I den sunde café er det bl.a. muligt at købe snobrødsdej, majskorn til at poppe over bål, pølser og brød mv. Man kan naturligvis også selv medbringe mad og drikke. Men vi ville nu ikke undvære bålhyggen, så vi gik all in på snobrød og popcorn og gemte de medbragte romtrøfler til hjemturen.

wowpark-baaltid-tantestrejf-3

lige til sidst, selv om der var mange familier i parken, så følte vi os aldrig klemt – der var plads til alle og “højt til loftet”.. jeg hørte ingen gråd eller sure børn, der var slet ikke tid til den slags humør 😉

og nu til de romtrøfler 🙂

romtrøfler af kagerester - tantestrejf - opskrift

Mængde: ?? – det afhænger helt af hvor store du laver dem, selv syntes jeg de er bedst når de ikke er større end valnødder. Men det er smag og behag.

Ingredienser: 

 • 500 g. kagerester – jeg bruger gerne hjemmelavet brownie og alm. chokoladekage – men trøflerne kan altså også fint laves af et par billige købekager, gerne med kakao/chokolade. Hvis ikke det er muligt, og du derfor bruger lyse kager, skal du blot øge mængden af kakao med 50 g)
 • 125 g. smør (stugetemp.)
 • 50 g. kakaopulver
 • 1 flaske Dr. Oetker ROM essens + evt. et par spsk. rom.
 • 1 spsk vaniljesukker
 • 3 spsk marmelade – selv brugte jeg brombærmarmelade
 • 200 g. smeltet mørk chokolade
 • 5 store chokoladekiks (knust)
 • blandet krymmel – evt. lav det selv i din ynglingsfarve

Trøffelmassen:

 1. kom smuldret kagerester, smør, kakaopulver, romessens, vaniljesukker, marmelade og smeltet chokolade op i en foodprocesser og kør det til en ensartet trøffelmasse.
 2. knus til sidst de 5 chokoladekiks og rør dem i trøffelmassen
 3. Stil massen på køl min. et par timer, gerne til næste dag
 4. tril de frisk rullet romtrøfler i krymmel

Opbevar trøflerne i køleskabet til de skal spises

trøfler med rom lavet af kagerester

 

(Visited 1.523 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.