Sprøde rugknækbrød med surdej.
Sprøde og helt tynde som vi her i huset godt kan lide vores knækbrød. Vi spiser dem som snack/mellemmåltid og de kommer også gerne i madpakkerne.
De er lette at lave og så kan man få brugt evt. overskydende hvedesurdej, som ellers i mange tilfælde vil ende i skraldespanden.
(reklame – dette indlæg indeholder links til Økomølleriet/Kragegaarden, da jeg bruger deres stenformalet økologisk mel)
Antal: 40-45 rugknækbrød
Ingredienser:
- 100 g surdej
- 250 g vand
- 50 g olie
- 1 spsk maltsitup (ca. 30 g)
- ½ tsk stødt fennikel
- 1 tsk salt
- 200 g rugmel
- 250 g hvedemel
- 60 g sesamfrø
- 30 g hørfrø
- 30 g solsikkefrø
Fremgangsmåde:
- Opløs surdejen i vand, olie og maltsirup
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i 5 minutter ved lav hastighed på røremaskine med K-spade.
- Lad dejen hvile i en skål dækket med et stykke plastik i 3-3½ timer.
- Del dejen i 4-5 lige store stykker og rul dem helt tyndt ud til en firkant. Læg dejen over på et stykke bagepapir.
- Rul nu dejen over med en pigget kagerulle eller prik dejen godt med en gaffel.
- Skær dejen igennem i passende størrelser med en skarp kniv eller pizzaskærer.
- Lad knækbrøddene efterhæve i ca. 30 minutter.
- Tænd oven på 200 grader alm. over/under varme.
- Bag midt i oven i ca. 15 minutter.

******
Da vi i weekeden overnattede hos min far, havde han 4 otte-ugers jackrussell hvalpe. Det kunne mit kamera ikke stå for!!! Så her er en lille serie hvalpebilleder 🙂
Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 2.617 times, 1 visits today)
4 Comments