Den nemmeste opskrift på lækre sejlerboller aka Ciabattaboller
Nu skal det være.. Nu har vi snart sejlet i 3 sæsoner i vores lille gule sejlbåd Martha, hvor jeg næsten hver morgen har bagt morgenboller af verdens nemmeste opskrift.
Man kan stort set undgå at få fingrene i dejen og man behøver ikke stå op timer før de andre.
Mange har gennem tiden spurgt på opskrift, og jeg har delt den flittigt. Men hvorfor dog ikke få den tastet ind her, så jeg kan nøjes med at henvise til Tantestrejf?
Sæt igang! 🙂
til 8 ciabattaboller el. 4 flutes
Ingredienser:
- 350 g vand (3,5 dl)
- 400 g hvedemel (6,5 – 6,75 dl) – du bestemmer selv hvilke meler du vil bruge, dog vil jeg forslå at max 30% er fuldkorn, for at bevare luftigheden i bollerne.
- 2 g frisk gær (klump på størrelse med en ært)
- 8 g salt (1 tsk)
Solnedgang omkring Løgstør bredning – vores sommerferie for 2017 er her lige skudt igang.
Fremgangsmåde:
- Inden du går i seng, skal du lige røre det hele sammen med en ske. Det er en meget våd dej og ser ud som en skål havregrød. Det tager kun ca. 30 sek. at røre dejen sammen.
- Beklæd skålen med film eller et pastiklåg og lad skålen stå på køkkenbordet til næste morgen – ca. 8-10 timer.
- Næste dags morgen tænder du ovnen på 250-270 grader alm. over/under varme. (altså hvis du er hjemme ved en alm. ovn) Har du en pizzasten/bagestål så varm den op sammen med ovnen. Ovnen/bågeståelet har godt af at blive varmet godt igennem, så tænd ovnen ca. 1 time før bollerne skal ind. Er du på farten, hvor der kun er en lille gasovn til rådighed, så skal gasovnen først tændes ca. 15 min. før bollerne skal ind.
- Først lige inden bollerne skal i ovnen vender du dejen ud på et meget meldrysset bord – husk at dejen er våde, det skal den være, så prøv ikke at tilføre ekstra mel. Fold dejen ind mod midten fra begge sider, så al den våde dej ligesom lukkes inde i midten. Hak dejen ud i 8 stykker og flyt dem forsigtigt over på bagepladen.
- Bag bollerne i oven på nedeste rille i ca. 12 min (i min lille gasovn på Martha, her sætter jeg dem ind i ovnens øverste rille, da al varme kommer nedfra)
Sommerferiebillede – sommeren 2017 – vores første overnatning ved den svenske kyst, fantastisk stemning der var her.
Skal du bruge nogle gode flutes til aftensmad, så sæt dejen over om morgenen, så er de klar til at blive bagt midt/sidst på eftermiddagen.
Sommerferiebillede – sommeren 2017 – ved solopgang i Sæby havn
Jeg bager ofte brød til tapas ud fra denne opskrift
9 Comments