Sigtebrød

Sigtebrød - lækkert og luftigt - tantestrejf.dk

Det lidt glemte sigtebrød, skal det ikke ha’ lov til at blomstre igen?

 Jeg må indrømme, jeg kan slet ikke huske hvornår jeg sidst bagte et sigtebrød, hvis jeg overhoved har?!

Men i går da jeg var ude at handle, fandt jeg et par poser sigtemel til kun 5,-/posen. Det tilbud kunne jeg ikke stå for. Så jeg skyldte mig hjem for at bage. Det kom der disse 3 lækre sigtebrød ud af. Jeg har taget udgangpunkt i kærnemælksfranskbrødene, så fremgangsmåden er helt mage til. Det er kun ingredienslisten der er forskellig.

Sigtebrød, lækkert og luftigt - tantestrejf.dk

3 Sigtebrød á 670 gram

  • 400 g vand
  • 320 g kærnemælk
  • 80 g olie
  • 50 g gær
  • 40 g rørsukker
  • 20 g salt
  • 50 g kartoffelmos pulver
  • 750 g Sigtemel
  • 300 g Hvedemel
    1. Bland først de våde ingredienser og gæret i en røreskål. Når gærret er opløst, tilsættes de øvrige ingredienser
    2. Ælt først dejen ved lav hastighed i 5 min.. Herefter ved middel til høj hastighed, afhænging af røresmaskine. Dejen skal æltes til den har en temperatur på 27/28 grader, eller til dejen slipper skålens sider og får en blank overflade.
    3. Stram dejen op og lad den hvile på bordet under et stykke plastik i 30 min
    4. Del dej i 3 på ca. 670 gram og stram dem op og lad dem hvile på bordet under et stykke plastik yderlig 30 min
    5. Form brødene og læg dem i en smurt bradepande på ca. 23×33 cm
    6. Lad brødene hæve ca 1 time under et stykke plastik, efter en time skal de gerne ha’ hævet til dobbelt størrelse
    7. Drys med hvedemel og snit brødene
    8. Tænd oven på 190 grader almindelig over/under varme, og placer en bradepande i bunden af ovnen
    9. Når ovnen er varm sættes brødene ind på midterste rille, samtidig med at du smider en ½ dl vand ind i bunden af ovnen, og hurtigt lukker ovnlågen.
    10. Bag brødene i ca. 40 minutter, eller til brødene har en kernetemperatur på 96 grader. Luk dampen ud efter ca. 25 min.
    11. Lad brøddene køle af på en rist, og skær først i brødet når det er koldt

******

Jeg nåede også at bage en kage, som sønnike skulle ha’ med til kassenstime.

Da stort set alle i den alder bruger snapchat, var det oplagt for mig at lave et snapchat logo. Kagen blev godt modtaget og alle skulle lige nå at scanne logoet, før der måtte skæres i kagen 🙂

snapchat kage

(Visited 3.001 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.