Kage med appelsin er en af mine store favoritter. Her har jeg lavet en skærekage i en skøn appelsin/tranebær kombi.
Jeg fik den fineste julegave af mine kære børn – en bageform, som jeg nu endelig har fået tid til at afprøve. Kageformen overraskede mig positivt, meget positivt endda. Min skærekage kom ud af formen uden problemer og står knivskarpt i mønstret.
Kagen er lækker frisk i smagen og konsistens er helt perfekt, ikke for tør (som jeg nogle gange syntes skærekager kan blive) og heller ikke for våd – bare perfekt. Jeg har bagt kagen 2 gange her i weekenden. Første gang havde jeg ikke lavet helt dej nok til at fylde formen, men den var nu flot alligevel. Kagen fik hurtig ben af gå på, mens den stadig var lun blev de første skiver skåret! Resten af kagen tog jeg med ind til en veninde til en kop the og hyggesnak. I dag har jeg så bagt den igen og denne gang med perfekt mængde dej. Kagen står klar til at manden ka’ få den med på job.
Portioner: ca. 16 stk.
Form: 2½ liter
- 2½ dl. Tørrede tranebær
- 3 appelsiner (saft ca. 2 dl + fint reven skal ca. 2-3 spsk)
- 475 g hvedemel
- 1½ tsk. Bagepulver
- ¾ tsk. Salt
- ½ tsk. Natron
- 3 æg (hvider og blomme hver for sig)
- 300 g melis
- 1,9 dl. Smagsløs olie (ex. Vindruekerne olie)
- 3,75 dl. Kærnemælk
- Glasur: 2,5 dl flormelis og 2 spsk kærnemælk (røres sammen)
- Tænd oven på 180 grader og smør formen
- Kom de tørrede tranebær og appelsinsaften i en skål og gi’ det 30 sek. i mikroovnen ved høj effekt
- Bland mel, bagepulver, salt og natron sammen og stil til side
- Del æggene og pisk æggehviderne stive og stil til side
- Pisk nu æggeblommer, olie og sukker sammen i ca. 2 min. v. høj hastihed
- Pisk herefter kærnemælk og melblandingen i æggeblommemassen. Pisk ved lav hastighed til dejen er jævn
- Pisk nu appelsinsaften, tranebær og reven appelsinskal i dejen
- Til sidst vender du forsigtig den pisket æggehvide i dejen, når dejen er ensartede kommes den i formen
- Bag kagen i ca. 50-55 minutter. Tjek om den er bagt ved hjælp af et træspyd. Der må ikke sidde noget dej på pinden.
- Lad kagen stå 5 minutter i formen før den vendes ud
- Kom glasur på kagen når den er kølet af og pynt med lidt tørrede tranebær som er hakket i mindre stykker
Er du blevet lidt nysgerrige på kageformen, som er et Nordic ware produkt. Så tjek udvalget ud via dette link – Nordic ware (linket fører dig hen til en dansk webshop som forhandler Nordic ware, jeg kender ikke andre danske forhandler)
******
Sneklædt Dollerup bakker – humlehuset v. Hald sø – 8. januar 2016.