Specier med appelsin

Specier med appelsin - julesmåkager med appelsin

Super sprøde specier med appelsin.

Julen for mig er fyldt med mange traditioner, måske det også gælder for dig? Bare indenfor julesmåkager er der mange traditioner.. men en gang imellem må der godt snige sig en nyhed ind. Hvis altså alle de andre småkager stadig er der 🙂

Jeg var egentlig færdig med at bage mine sædvanlige pebernødder, brunkager, vaniljekranse, klejner og fedtebrød.. Jødekagerne gad jeg ikke i år, så de blev droppet. Måske det var derfor jeg syntes der var plads til et par nyheder.

Jeg kan huske at jeg som barn fik nogle småkager, der vist hedder Orangestænger. Aflange småkager med appelsinsmag dyppet i chokolade. Jeg husker også at jeg syntes de smagte tosse godt. Så jeg besluttede den anden dag, at jeg ville prøve at lave noget ala det. Men da jeg havde bagt disse super sprøde specier med appelsin, blev jeg pludselig i tvivl mht. chokoladen. Tænk at det skulle overgå mig 😀 Efter et par smagsprøver 😉 besluttede jeg mig for at de var perfekte uden.

Så værsgo, her er opskriften på super lækre specier med appelsin, som ikke mangler noget.

Lækre sprøde julesmåkager med appelsin - Specier
Specier med appelsin
Ret: Bagværk
Køkken: Dansk
Keyword: appelsin, julen, julesmåkage, småkage, specier
Antal: 120 stk
Forfatter: Annette
Ingredienser
 • 300 g Hvedemel
 • 100 g Flormelis
 • 250 g Smør (blødt, men ikke smeltet)
 • 1 stk Appelsin (kun skallen skal bruges)
 • 50 g Kandiseret appelsinskal
 • 50 g Mandler (blancherede)
Sådan gør du
 1. Hak mandlerne og den kandiseret appelsinskal fint.

 2. Riv appelsinen fint.

 3. Rør hvedemel, flormelis, blødt smør, frisk appelsinskal, kandiseret appelsinskal og mandler sammen til en ensartet dej.

 4. Rul dejen ud i 2 pølser på ca. 4 cm i diameter og pak dem ind enkeltvis i husholdningsfilm eller bagepapir og læg dem på køl i et par timer eller til dagen efter. Dejen skal være helt kold for at den er let at skære i tynde skiver.

 5. Tænd ovnen på 200 grader alm. over/under varme

 6. Skær tynde skiver på 3-4 millimeter og bag småkagerne midt i ovnen i ca. 6 minutter. De er færdigbagt når de er flot gylden i kanten.

 7. Lad dem køle af på en bagerist.

 8. Opbevares i lufttæt beholder.

smagfulde specier med appelsin og mandler.

Jeg er kommet lidt sent i gang med mit julebag i år, da jeg blev optaget af at lave fyldte chokolader.

Jeg elsker at lege med farver, former og smage indenfor chokolade.. du kan finde nogle af mine opskrifter under kategorien: Fyldte chokolader

Fyldte chokolader - julen 2019 - Tantestrejf.dk
(Visited 2.306 times, 1 visits today)
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.