Denne smagfulde og svampet Sticky Toffee Pudding kage er perfekt til en kold vinterdag som i dag!
Sticky Toffee Pudding kage, eller på dansk Dadelkage m. karamelsovs, er en skøn engelsk klassiker. Kagen smager ikke af dadler. Undlader du at fortælle gæsterne at der er dadler i kagen, vil det nok ikke blive bemærket. Dog vil det blive bemærket hvor luftig og lækker svampet kagen er, hvilket skyldes dadlerne.
Server evt. din Sticky Toffee Pudding kage med en kugle vaniljeis og resten af karamelsovsen.
Portioner: ca. 10-12 stk.
Jeg har bagt kagen i en 2½ liters bageform, som dog kun blev fyldt 2/3
- 200 g dadler uden sten
- 3 dl. vand
- 1 tsk natron
- 60 g smør (stue temp.)
- 175 g rørsukker
- 2 æg
- 175 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
Karamelsovs:
- 200 g mørk muscovadorørsukker
- 3/4 dl piskefløde (38%)
- 100 g smør
- et lille drys salt
- 1 spsk mørk rom
- Tænd oven på 180 grader og smør formen
- Kom de groft hakket dadler og vand i en lille gryde og lad det koge i ca. 3 min.
- Tag gryden af varmen og bland natron i – det kommer til at skumme op, men det gør ikke noget. Stil til side og lad det køle af
- Pisk smør og rørsukker lyst og luftig med en håndmixer
- Æggene piskes i smørblandingen, et æg af gangen – pisk godt og længe mellem æggene, så udgår du at dejen skiller
- Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål
- Tag den kølet dadelmasse og blend det kort, så der ikke er store stykker dadelskind.
- Pisk nu melblandingen og dadelmassen i dejen ved lav hastighed til dejen er ensartet
- Kom dejen i formen og bag den i 35-40 min. Tjek om den er bagt ved hjælp af et træspyd. Der må ikke sidde noget dej på pinden.
- Lad kagen stå 5 minutter i formen før den vendes ud
- Imens kagen bages laves karamelsovsen. Alle ingredienserne kommes i en tykbundet gryde og koges i ca. 5 min. ved middelvarme
- Når kagen er kølet ned hældes ca. ½-delen af sovsen ud over kagen, resten serveres ved siden af. Sovsen må gerne være lidt lun ved serveringen.
******
Vinterlandskab – Dollerup bakker – jan. 2016
Andre opskrifter du vil syntes om:
(Visited 2.519 times, 1 visits today)