Nogle gange må det godt gå lidt stærkt med at få noget lækkert brød..
og nogle gange har man bare lyst til et lyst, let og luftigt toastbrød. Det behøver ikke alt sammen at være rustikt surdejsbrød som skal stå og hæve natten over.
Til et toastbrød skal der bruges:
- 350 g mælk
- 15 g frisk gær
- 125 g fint manitoba fra Skærtoft mølle (økologisk, stenkværnet og fintsigtet – indeholder kim og skal, kun de grove skaldele er sigtet fra)
- 425 g almindelig hvedemel med protein på 12%
- 10 g salt
- 20 g sukker
- 50 g blødt smør (ikke smeltet)
Sandwich brødform med låg – 3 liter – har du ikke sådan én form, kan du også bruge en rugbrøds form og så lave låget ved at lægge en bageplade ovenpå formen og her ovenpå igen en tungt fad der tåler at komme i ovnen, mens brødet bages.
Fremgangsmåde:
- Rær mælken sammen med gær
- Bland alle de tørre ingredienserne i og ælt til dejen er ensartet
- Tilsæt til sidst smørret og ælt til dejen har en temperatur på 26-27 grader
- Stil dejen til hævning i en skål ved stue temperatur i en time – skålen skal dækkes med et stykke plast
- Virk brødet op til et aflangt brød og kom det i en velsmurte sandwichform – husk også at smøre låget.
- Lad dejen hæve i ca. 3 timer, lige inden dejen når kanten af formen, sættes låget på.
- Bag i 50-55 minutter ved 180 grader over/under varme
- Vend brødet ud af formen og lad det køle af på en rist
- Skær først i brødet når det er helt afkølet
Vi fik dette toastbrød til en hurtig gang aftensmad,
ja det kan nogle gange være vanskeligt at finde tid nok til at syde og koge over blusset, og tid nok til at nyde maden sammen. Så er det jo godt at en god sandwich smager himmelsk – Toastbrød smurt med Chili- & hvidløgsmayo, lagt sammen med salat, agurk, tomat, røget skinke og lageret hvid cheddar i skriver.
Et lunt toastbrød på en riste = skæreriller 😉
******
Jeg nyder i disse dage gåture på Stanghede og Dollerup bakker. Lyngen er så smuk lige nu.. kommer man tidligt nok på dagen, og bukker sig ned, kan man se hvordan de små lyngblomster er dækket af morgenduggen.
One Comment